Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 12:30

Από τον Ιανουάριο του 2013 λειτουργούν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας της WIND καμουφλαρισμένες σαν καμινάδες στο κτίριο Δ.Γ. Μλέτσας στην Τσαμαδού 7 και Καλλέργη απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα. Στην περιοχή εκτός των κατοικιών, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων λειτουργούν 4 μεγάλα σχολικά συγκροτήματα με εκατοντάδες παιδιά.



Οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί καρκίνος σε όσους ζουν κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εκτίθενται μακροχρόνια στην ακτινοβολία. Οι εταιρίες αντιτίθενται ότι αυτό δεν έχει αποδειχθεί.
Το ίδιο έλεγαν οι εταιρίες και για τον αμίαντο << το υλικό θαύμα>>. Έπρεπε πρώτα να νοσήσουν και να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι από καρκίνο για να απαγορευθεί η χρήση του δήθεν ακίνδυνου <<υλικού θαύματος>>.
Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει πειραματόζωα. Δεν θα περιμένουμε την νεκροψία να αποδείξει αν ο καρκίνος προήλθε από την ακτινοβολία.
ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 στις 12:30 στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα Τσαμαδού και Καλλέργη.
Οι κάτοικοι της Νεάπολης, τα σχολεία, οι καθηγητές και οι γονείς θα είμαστε όλοι εκεί.
Ζητάμε.
Η Δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της για την άμεση απομάκρυνση των παραπάνω κεραιών.
Οι υποψήφιοι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να πάρουν θέση και να ενημερώσουν τους δημότες, τι θα κάνουν για την προστασία τους από την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Ο Περιφερειάρχης και το όργανο της Περιφέρειας ΣΥΠΟΘΑ, το οποία θα εκδικάσει την ένσταση της WIND στην απόφαση της Πολεοδομίας, που έκρινε παράνομες και κατεδαφιστέες τις κεραίες, να αποφασίσει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι τα οικονομικά συμφέροντα της εταιρείας. Εμείς ζητάμε την προστασία της ζωής μας και η εταιρία την προστασία των κερδών της.
Οι βουλευτές του νομού τους οποίους εμείς στείλαμε στην Βουλή να πάρουν εγγράφως θέση στο πρόβλημα και να μην ψηφίσουν την επαίσχυντη τροπολογία του υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία επιχειρείται να δοθούν άλλα δύο χρονιά παράταση στις εταιρείες, να λειτουργούν χωρίς άδειες τις παράνομες κεραίες. Είναι απαίτηση όλων, οι βουλευτές να μην ψηφίζουν υπέρ των οικονομικών συμφερόντων των εταιρειών και να θυσιάζουν την δημόσια υγεία στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης. Να πιέσουν για την ανάπτυξη άλλων τεχνολογιών, όπως δικτύων οπτικής ίνας, ώστε να μειωθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος από την ακτινοβολία.
Τέλος ζητάμε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που έχει ενοικιάσει την ταράτσα του στην εταιρεία, αν του έχει μείνει ίχνος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης να το ξανασκεφθεί. Κύριε ιδιοκτήτη, εσένα ο θεός σου τα έδωσε όλα απλόχερα, υγεία, πλούτο, ακίνητα, επιχειρήσεις. Θεωρείς ηθικό και τίμιο, να επιτρέπεις την έκθεση των συμπολιτών σου στην επικίνδυνη και θανατηφόρα ακτινοβολία των κεραιών, για να αγοράσεις ακόμα μια πολυτελή Mercedes; Το θεωρείς αυτό ανθρώπινο τι στιγμή που γύρω σου υπάρχουν άνεργοι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους τροφή, άνθρωποι που δεν μπορούν να αγοράσουν το γάλα των παιδιών τους, άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους και έμειναν άστεγοι, άρρωστοι που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και καρκινοπαθείς που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας;


1 σχόλιο:

  1. ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, COSMOTE, VODAFONE, WIND, ΒΟΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ANTENNAS MOBILE, IMPACT, RADIATION, DEATH

    ΑπάντησηΔιαγραφή