Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε το άρθρο του Ταχυδρόμου για την κινητοποίηση των κατοίκων της Νεάπολης.

 Συγκεντρώνουν υπογραφές οι κάτοικοι της Νεάπολης

2014-02-21 - 16:20:15
Συγκεντρώνουν υπογραφές οι κάτοικοι της Νεάπολης
Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι στη συνοικία της Νεάπολης στο Βόλο, μετά τη δεύτερη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο κοινωνικό κέντρο Νεάπολης, για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το κτίριο της οδού Τσαμαδού 7 με Καλλέργη, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνος.
Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και εκεί έγινε ενημέρωση για το ιστορικό και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τους κατοίκους της συνοικίας Νεάπολης.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα. Η δικηγόρος ενημέρωσε τον κόσμο σχετικά με τον δικαστικό αγώνα για την απομάκρυνση των κεραιών και ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Στη συνάντηση οι κάτοικοι της συνοικίας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών μέσα στη συνοικία όπου εκτός των κατοικιών σε απόσταση 50 έως 100 μέτρων λειτουργούν τέσσερα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα συγκρότημα Νηπιαγωγείου - Δημοτικού, συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου, σχολές του ΟΑΕΔ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Μεταξύ άλλων η αγανάκτηση των κατοίκων της συνοικίας ήταν μεγαλύτερη για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος δέχθηκε να τοποθετηθούν στο κτίριο οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κάτοικοι της συνοικίας Νεάπολης Βόλου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής : «Όλοι μαζί αποφασίσαμε ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας το συντομότερο δυνατόν και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία και σε κανέναν ασυνείδητο ιδιοκτήτη να εγκαταστήσει στο μέλλον άλλες κεραίες στη συνοικία της Νεάπολης. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι θα βρουν τους κατοίκους της Νεάπολης ενωμένους απέναντι τους. Υπέρτατος νόμος για κάθε γονιό είναι η προστασία της υγείας των παιδιών του».
Οι κάτοικοι της συνοικίας πέρα του δικαστικού αγώνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας , σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν σύντομα ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος, ώστε να ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες αρχές.
Τέλος αποφάσισαν να στείλουν ανοικτή επιστολή στους βουλευτές της Μαγνησίας, στην οποία πέραν της ενημέρωσης για το θέμα, θα τους ζητήσουν να μην ψηφίσουν την τροπολογία, η οποία δίνει άλλα δύο χρόνια παράταση στις εταιρείες να λειτουργούν χωρίς άδειες τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

*************************************************************************************************************************************

Ευχαριστούμε την εφημερίδα Ταχυδρόμο για την δημοσίευση.
Δεν καταλαβαίνουμε όμως, γιατί δεν δημοσιεύθηκε η φωτογραφία.
Μήπως επειδή φαίνεται η ταμπέλα του Κου ΜΛΕΤΣΑ;;;;;;;;

Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.
Οι κάτοικοι της Νεάπολης διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση απομάκρυνση των παράνομων, καμουφλαρισμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας της WIND, από το κτίριο Δ.Γ. ΜΠΛΕΤΣΑΣ οδός Τσαμαδού 7 με Καλλέργη, απέναντι από τον άγιο Τρύφωνα.  

1 σχόλιο:

  1. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δραστηριοποιηθεί και είναι αποφασισμένοι να πετύχουν το στόχο τους που είναι η άμεση διακοπή της λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας και η απομάκρυνσή της.
    Στην προσπάθειά τους αυτή συμπαραστέκονται οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής (Δημοτικό,Γυμνάσιο,Λύκειο).Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Διδασκόντων και τον κ. Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Βόλου που με το ψήφισμα που υπέγραψαν 19 καθηγητές του Σχολείου, έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τους μαθητές τους και τους κατοίκους της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή