Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ανάκληση άδειας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο (Κονταράτου - Γαμβέτα)


Προθεσμία είκοσι ημερών για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και σταθμού βάσης από ακίνητο στη συμβολή των οδών Κονταράτου - Γαμβέτα, δίνει η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου στην κάτοχο εταιρεία, μετά την ανάκληση της σχετικής άδειας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τον Ιούνιο του 2013 η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, έπειτα και από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απέρριψε αίτημα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο. Περαιτέρω ζητήθηκε από την ΕΕΤΤ να ανακαλέσει την σχετική άδεια που είχε χορηγήσει. Πράγματι η ΕΕΤΤ προχώρησε στις 29.1.2014 στην ανάκληση της με αρ. 9731/29.5.2013 απόφασης της για χορήγηση αδείας.
Πλέον σύμφωνα και με τον Κανονισμό της ΕΕΤΤ και την κείμενη νομοθεσία η κάτοχος εταιρεία, της οποίας ανακαλείται η άδεια υποχρεούται για την άμεση απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων της κατασκευής κεραίας. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης προχώρησε στην κοινοποίηση της απόφασης στην κάτοχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και της έθεσε 20ημερη προθεσμία για την απομάκρυνση της κεραίας και του σταθμού βάσης.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, που επιλέγεται το συγκεκριμένο σημείο για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και η δεύτερη φορά που θα απομακρυνθεί.

6 σχόλια:

  1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΒΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΡΑΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΑΔΕΙΑ.ΤΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΝΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΒΟΛΟΥ ? ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς είσαι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και ζορίστηκες που δεν κατάφερες για δεύτερη φορά να τα οικονομήσεις σε βάρος της υγείας των γειτόνων σου.

    Αντί να ντρέπεσαι που η απληστία σου για το χρήμα, έβαλε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών σου, εκθέτοντας τους για δύο και πλέον χρόνια στην επικίνδυνη ακτινοβολία, προσπαθείς να βρεις λάθη στην διατύπωση της ανακοίνωσης της πολεοδομίας.

    Τιιιιιιιιιιιιιιιιιι δεεεεεεεεεεεεεν καταλαβαίνεις ;;;;;;;;;;

    Η πολεοδομία έλαβε ένα έγγραφο απάντηση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ότι έγινε η ανάκληση της άδειας. Βάση αυτού του εγγράφου ως όφειλε ζήτησε από την εταιρεία την απομάκρυνση των κεραιών. Δεν έκανε αυτοψία για να δει αν στο διάστημα που μεσολάβησε έχουν επανεγκαταστθεί οι κεραίες. Αυτοψία θα κάνει μετά από είκοσι μέρες αν χρειαστεί.

    Τιιιιιιιιιιιιιιιιιι δεεεεεεεεεεεεεν καταλαβαίνεις ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ..ΝΑ ΞΕΡΗΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.καταλαβαίνεις ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτηματικά για την ακτινοβολία
    Ερωτηματικά προκύπτουν γύρω από τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν στο κέντρο του Βόλου, εγκατεστημένες κεραίες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

    Οι πίνακες μετρήσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που παρουσίασε ο Δήμος Βόλου μετά από συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κάππα, βάσει των οποίων τα επίπεδα ακτινοβολίας στην πόλη είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, δεν συμπίπτουν με τη φασματική ανάλυση των ίδιων μετρήσεων, που έγιναν στα τέλη Σεπτεμβρίου σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης.

    Το παραπάνω, αναφέρει σε έγγραφό του ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος μηχανικός, Πάνος Αδάμος. Στην έκθεσή του προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, ο κ. Αδάμος επισημαίνει: «η έρευνα καταγραφής των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για την πόλη του Βόλου, όπως προκύπτει από απλή ανάγνωση των στοιχείων από το τεύχος απόδοσης των μετρήσεων με τις αντίστοιχες θέσεις τους, είναι προφανές ότι δεν ταυτοποιούνται μεταξύ πινάκων και διαγραμμάτων, καθ’ όσον αποκλίνουν εκτός αποδεκτών ορίων και ως εκ τούτου καθίστανται αναντίστοιχα, πόσο μάλλον δε αφού αντιβαίνουν στην αρχή λειτουργίας των μηχανημάτων και στη δεοντολογία των μετρήσεων (καταγραφικά ψηφιακά όργανα NARDA ενιαίας καταγραφής με ελάχιστη απόκλιση σφάλματος)».

    Σημειώνεται ότι τη γνωμάτευση του κ. Αδάμου, η Διεύθυνση Πολεοδομίας, έχει στη διάθεσή της εδώ και 14 ημέρες, από τις 3 Δεκεμβρίου.

    http://www.taxydromos.gr/article.php?id=102799&cat=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι γίνεται με τις μετρήσεις; ~ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
    Ο ηλεκτρονικός Β. Αναστασιάδης ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δήμο Βόλου δεν συμπίπτουν με τη φασματική ανάλυση

    Δεν συμπίπτουν οι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με τη φασματική ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Βόλου, μέσα από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα σε σημεία όπου έχουν εντοπιστεί παράνομες κεραίες, ισχυρίζεται ο ηλεκτρονικός κ. Βασίλης Αναστασιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «κομμένα και ραμμένα».

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Δήμο Βόλου μετά από συνεργασία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Νίκου Μόσχου με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κάππα, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις. Συγκεκριμένα, στις 27 Σεπτεμβρίου, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, στα παρακάτω σημεία (μικροπεριοχές) της πόλης: «Διασταύρωση Ογλ και Κονταράτου, Διασταύρωση Δημητριάδος και Λώρη, Διασταύρωση Δημητριάδος και Σέφελ, Διασταύρωση Ελ. Βενιζέλου και Σωκράτους, Διασταύρωση Ιάσονος και Ηπείρου».

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων από το Δήμο Βόλου, η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ήταν εντός των ορίων ασφαλείας που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία.

    σηνεχεια http://www.astratv.gr/index.php/local-news/78844-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-~-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή