Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τροπολογία παράταση λειτουργίας των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε την συζήτηση στην βουλή για την τροπολογία με την οποία επιχειρήθηκε να δοθεί νέα 2ετής παράταση λειτουργίας των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμεθα στην ημερήσια διάταξη της
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις».
Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της στις 19 Δεκεμβρίου του 2013 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε δύο συνεδριάσεις.
Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί το νομοσχέδιο επί της αρχής. Στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί το νομοσχέδιο επί των άρθρων και των τροπολογιών.
Τον λόγο έχει ο εισηγητής…
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΑΡΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω τον λόγο για να πω κάτι επί της διαδικασίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ορίστε, κύριε Παπαδημούλη, έχετε τον λόγο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, η Κυβέρνηση μόλις σήμερα κατέθεσε εκπρόθεσμα δύο τροπολογίες εντελώς άσχετες με το νομοσχέδιο. Πρόκειται για την τροπολογία με γενικό αριθμό 1074 και ειδικό 33, η οποία είναι ένα «δώρο» στους καναλάρχες και την «DIGEA», που είναι η κοινοπραξία των καναλαρχών, η οποία τούς δίνει την παράταση μέχρι και το 2016 για τη νομιμοποίηση αδειών κεραιών εκπομπής ψηφιακού σήματος και άλλου σήματος, σε παραβίαση του ισχύοντος νόμου, και την τροπολογία με γενικό αριθμό 1075 και ειδικό 34, η οποία αντιμετωπίζει θέματα του ΤΑΙΠΕΔ που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.
Καταλαβαίνετε κι εσείς, κύριε Υπουργέ, ότι είναι πολύ σοβαρά θέματα για τα οποία, κύριε Μαρκογιαννάκη, επανειλημμένα και το Προεδρείο, ακόμη και εισηγητές και Βουλευτές της Πλειοψηφίας –τώρα, δυστυχώς, δεν βλέπω κανέναν εδώ- είχαν διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι δυνατόν να ευτελίζεται έτσι η κοινοβουλευτική διαδικασία και να έρχονται κυριολεκτικά στο παρά ένα με τη σφραγίδα «εκπροθέσμως», τροπολογίες από την πλευρά της Κυβέρνησης που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί.
Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαιτώ να αποσυρθούν. Δεν μπορείτε να δεσμεύετε μέχρι τα μέσα του 2016 τη διαιώνιση ενός καθεστώτος παρανομίας και αναρχίας στις κεραίες που εκπέμπουν σήμα, όταν ο νόμος που ψηφίστηκε, με Υπουργό τον Βορίδη, έδινε δεκαοκτάμηνη προθεσμία για να υπάρξει νομιμοποίηση της κατάστασης, η οποία εκπνέει τον Μάρτιο του 2014. Αν εσείς δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας –και εννοώ τους κυβερνώντες, κύριε Χρυσοχοΐδη, όχι εσάς προσωπικά, που αναλάβατε τώρα- αυτός δεν είναι λόγος να ευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία.
Ζητώ την απόσυρση αυτών των εκπρόθεσμων τροπολογιών και ζητώ να έρθουν κανονικά σε συναφές νομοσχέδιο. Στο κάτω-κάτω της γραφής, κύριε Χρυσοχοΐδη, έχετε δεσμευτεί ότι θα φέρετε μία εκκρεμούσα μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, να γίνει ό,τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή νόμιμη αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, διαγωνισμός και όχι τσάμπα άδειες για τους καναλάρχες στις ψηφιακές συχνότητες. Σ’ αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο έχετε πει ότι θα φέρετε άμεσα, φέρτε κι αυτό το θέμα να το συζητήσουμε, όχι εν κρυπτώ και παραβύστω.
Επομένως, κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, και με τη δική σας συνδρομή και ζητώ και τη γνώμη των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων και των εισηγητών και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη συνδρομή του Υπουργού, να αποσυρθούν αυτές οι τροπολογίες, γιατί είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο να νομοθετεί έτσι.
ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, μπορώ να έχω τον λόγο;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο στην σελίδα της βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου