Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση των κάτοικων της Νεάπολης για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Στο κοινωνικό κέντρο Νεάπολης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των κάτοικων της περιοχής στα πλαίσια του αγώνα για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το κτίριο της οδού Τσαμαδού 7 με Καλλέργη, απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνος.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, και η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Έγινε ενημέρωση για το ιστορικό και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα. Η δικηγόρος ενημέρωσε τον κόσμο σχετικά με τον δικαστικό αγώνα για την απομάκρυνση των κεραιών και ξεκίνησε η συγκέντρωση υπογραφών, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Όλοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών αυτών μέσα στην συνοικία όπου εκτός των κατοικιών σε απόσταση 50 έως 100 μέτρων λειτουργούν τέσσερα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα. Το συγκρότημα του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού, το συγκρότημα του Γυμνασίου- Λυκείου, οι σχολές ΟΑΕΔ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η αγανάκτησή τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη για τον ασυνείδητο ιδιοκτήτη του κτιρίου ο οποίος για να αυξήσει τον πλουτισμό του δεν δίστασε να εμπορευθεί ακόμα και την υγεία των συμπολιτών του. Όλοι καταδίκασαν την κατάπτυστη ενεργεία του, να επιτρέψει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει παράνομες, καμουφλαρισμένες κεραίες και να εκθέτει σε επικίνδυνη ακτινοβολία τους ανυποψίαστους συμπολίτες του.

Όλοι μαζί αποφάσισαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας το συντομότερο δυνατόν, και δεν θα επιτρέψουν σε καμία εταιρεία και σε κανέναν ασυνείδητο ιδιοκτήτη να εγκαταστήσει στο μέλλον άλλες κεραίες στη συνοικία της Νεάπολης. Να γνωρίζουν όλοι ότι θα βρουν τους κατοίκους της Νεάπολης ενωμένους απέναντί τους. Υπέρτατος νόμος για κάθε γονιό είναι η προστασία της υγείας των παιδιών του.

Πέραν του δικαστικού αγώνα αποφασίστηκε να γίνουν δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν σύντομα, ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος, ώστε να ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες αρχές, αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο την Νεάπολη αφού στο Γυμνάσιο - Λύκειο φοιτούν και παιδιά από άλλες συνοικίες του Βόλου και στις σχολές ΟΑΕΔ - Πανεπιστήμιο φοιτούν παιδιά από όλη την Μαγνησία και όλη την Ελλάδα αντίστοιχα.

Τέλος θα σταλεί ανοικτή επιστολή στους βουλευτές της Μαγνησίας, στην οποία πέραν της ενημέρωσής τους για το παραπάνω πρόβλημα, θα ζητηθεί να μην ψηφίσουν την επαίσχυντη τροπολογία η οποία δίνει άλλα δύο χρονιά παράταση στις εταιρείες να λειτουργούν χωρίς άδειες τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η τροπολογία αν και αποσύρθηκε μετά από αντίδραση πολλών βουλευτών, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προτίθεται να την επαναφέρει προς ψήφιση σε νέο νομοσχέδιο. Είναι απαίτηση όλων, οι βουλευτές να ψηφίζουν με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι τα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να σκεφτείς ότι αυτός ο κύριος πριν λίγα χρόνια μας ζήταγε την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Για φαντάσου υπόσχονταν να υποστηρίζει τα συμφέροντα και το καλό της συνοικίας.
    Ντροπή και καταισχύνη άπληστε εμποράκο.
    Η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα. Να κάνεις τον εαυτό σου πειραματόζωο για να τα οικονομήσεις όχι τους γείτονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή