Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Άγνοια για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δηλώνει η δημοτική αρχή Βόλου

Άγνοια για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα δηλώνει η δημοτική αρχή του Βόλου διά του αντιδημάρχου Θ. Σταυρίδη, παρότι η υπηρεσία που ελέγχει και συγκεκριμένα η Πολεοδομία, έχει στη διάθεσή της στοιχεία που αφορούν τις κεραίες, καθώς πολλές φορές τα έχει δώσει στη δημοσιότητα.
Σε ερώτηση των “Δρόμων Συνεργασίας”, ο αντιδήμαρχος δηλώνει άγνοια για το θέμα και σημειώνει:
“Ο έλεγχος των ραδιοτηλεπικοινωνιών δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Δόμησης και πιο συγκεκριμένα η Υπηρεσία δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να διαπιστωθεί σε πιο φάσμα συχνοτήτων εκπέμπει μία κεραία.

Η τήρηση των ορίων ακτινοβολίας εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) όπως προβλέπεται και από τις σχετικές αποφάσεις.
Ο σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας (κεραία) που έχει τοποθετηθεί στο δώμα του κτιρίου του ΟΤΕ, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σωκράτους, έχει αδειοδοτηθεί με την υπ’ αριθμ. 51773/557/28-1-1998 απόφαση Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και από την Υπηρεσία Δόμησης δόθηκε η υπ’ αριθμ. 117/01/16-3-2001 έγκριση, που αφορά τις δομικές κατασκευές για την εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας.
Στην εταιρεία COSMOTE έχει απονεμηθεί το φάσμα συχνοτήτων DCS και UMTS και διαπιστώθηκε καθ’ υπέρβαση των οριζομένων στην ΑΠ 5465/Φ.610/6-4-2011 απόφαση Προέδρου της ΕΕΤΤ εκπομπές από την παραπάνω κεραία και στο φάσμα συχνοτήτων GSM.
Ήδη έχουμε απευθυνθεί στην ΕΕΤΤ και ζητήσαμε διευκρινίσεις για τη λειτουργία των κεραιών στο κτίριο του ΟΤΕ στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σωκράτους και περιμένουμε υποδείξεις.
Επίσης με το με αρ. πρωτ. 8137/26-3-15 έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης ζητήθηκε από την ΕΕΤΤ να μας γνωρίσει εντός δέκα ημερών, εάν λειτουργούν έχοντας πάρει την απαιτούμενη άδεια, κεραίες εγκατεστημένες στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου.
Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 64/2014 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την λήψη απόφασης επί της πρότασης της Β1 φάσης της μελέτης «Αναθεώρηση και Επέκταση του Γ.Π.Σ. Βόλου» προτείνονται ως περιοχές για την χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας αποκλειστικά έξι περιοχές στο πλαίσιο του υπό έγκριση ΓΠΣ.
Οι προτεινόμενες θέσεις είναι :
1. Κτίριο Σιλό εντός Λιμένα Βόλου
2. Πανθεσσαλικό Στάδιο
3. Θέση «Μετρό», Μελισσάτικα
4. Λόφος έναντι Σωρού
5. Σαρακηνός
6. ΑΓΕΤ θέση «Χάνι»

Πηγή:http://e-thessalia.gr/

1 σχόλιο: