Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εφημερίδα Ταχυδρόμος: (Εξοστρακίζονται οι κεραίες από το Βόλο)

Σε καταγραφή των κεραιών που υπάρχουν στην πόλη καμουφλαρισμένες σε δώματα και καπνοδόχους θα προχωρήσει ο Δήμος 
Σε αναζήτηση χώρων εκτός πολεοδομικού ιστού για την εγκατάσταση κεραιών προκειμένου να παρέχουν κάλυψη στους χρήστες των δικτύων τους, υποχρεώνονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η «εύκολη λύση» της εγκατάστασης κεραίας μέσα στον πολεοδομικό ιστό, θα βρει «τοίχο» από το Δήμο Βόλου. 
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 
«Ποτέ ξανά κεραίες μέσα στο Βόλο». Το μήνυμα αυτό έστειλε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.
Προ ημερών, κάτοικοι της συνοικίας της Νεάπολης είχαν ξεσηκωθεί από την απόπειρα ενεργοποίησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στην ταράτσα οικοδομής, στην καρδιά της συνοικίας και παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου, Δημ. Καντόλα, «φρέναραν» τη διαδικασία. Μάλιστα, το τριμελές συνεργείο ηλεκτρολόγων οδηγήθηκε στο τμήμα.

Χθες, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ήρθε αίτημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση σταθμού βάσης για την κεραία, στο λιμάνι, σε κατοικημένη περιοχή. Ηδη με απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, απορρίπτονταν κάθε αίτημα εγκατάστασης κεραίας σε κατοικημένες περιοχές στο Δήμο Βόλου. Η… παράδοση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, η εγκατάσταση κεραιών εντός της πόλης είναι απαράδεκτη και δημιουργεί προβλήματα υγείας στους κατοίκους. «Πρόκειται για μία λύση με γνώμονα το κέρδος, διότι η εγκατάσταση κεραιών εκτός πόλης απαιτεί πιο δαπανηρές επενδύσεις», σημείωσε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι δεν θα ανάψει ούτε μία φορά πράσινο φως για την εγκατάσταση κεραίας μέσα στις γειτονιές.
Το θέμα αναμένεται να φέρει με εισήγηση και στο νέο δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Παράλληλα, σημείωσε ότι γίνεται ήδη καταγραφή των υπαρχουσών κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εντός της πόλης, με στόχο την απομάκρυνσή τους.
Στην πρόταση του κ. Μπέου, συμφώνησε το σύνολο των παρατάξεων. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και νευροχειρούργος, Νίκος Χαυτούρας, υπογράμμισε ότι η λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη σε κατοικημένες περιοχές έχει επιπτώσεις στην εγκεφαλική λειτουργία, το καρδιοαγγειακό σύστημα, ενώ φαίνεται να συνδέεται και με καρκινογενέσεις.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος

1 σχόλιο:

  1. ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, COSMOTE, VODAFONE, WIND, ΒΟΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ANTENNAS MOBILE, IMPACT, RADIATION, DEATH

    ΑπάντησηΔιαγραφή