Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

magnesianews.gr: (Αχιλλέας Μπέος: «Ποτέ ξανά κεραίες στο κέντρο της πόλης»)

Τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν θα επιτρέψει, στη διάρκεια της θητείας της σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν κεραίες μέσα στην πόλη, έδωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου αποφασίστηκε και η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας.

Για το θέμα εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο λιμάνι του Βόλου, η Επιτροπή το απέρριψε ομόφωνα και έκανε δεκτή την εισήγηση του δημάρχου να έρθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει σχετική απόφαση για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών στον ιστό της πόλης.
Ο κ. Μπέος δήλωσε πως όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλούν σοβαρά προβλήματα όπου εγκαθίστανται και χαρακτήρισε απαράδεκτο να τοποθετούνται σε κατοικημένες περιοχές. Όπως ανέφερε «οι εταιρίες βγάζουν επιπλέον κέρδος αποφεύγοντας να προχωρήσουν στην σωστή και δαπανηρή εγκατάσταση κεραιών με μεγαλύτερη εμβέλεια και επιλέγουν την πιο φθηνή λύση, το να δίνουν λίγα χρήματα σε ιδιώτες για να βάζουν κεραίες στα σπίτια τους. Εμείς αυτή τη νοοτροπία θα την αλλάξουμε, τέτοιου είδους κεραίες ποτέ ξανά στην πόλη μας».
Με την τοποθέτησή του αυτή συντάχθηκαν ομόφωνα και οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την υγεία που «κρύβονται» πίσω από κάθε κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετείται στην πόλη, ενώ συμφώνησαν να έρθει το θέμα προς συνολική συζήτηση και τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέμα ασφάλειας μαθητών 
Πρόβλημα ασφάλειας αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας στον Σαμπάναγα, επί της οδού Διμηνίου.
Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ενέκριναν τη μείωση της ταχύτητας διέλευσης οχημάτων στα 30 χλμ. μπροστά από το σχολείο και τα μέλη τόνισαν πως θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, αφού ο σηματοδότης έξω από το σχολείο υπολειτουργεί, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, ούτε διάβαση πεζών.
Ο Νίκος Χαυτούρας των «Δρόμων Συνεργασίας», που εξελέγη αντιπρόεδρος της ΕΠΖ σημείωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να δει το πρόβλημα γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος, ο σηματοδότης δεν λειτουργεί και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για να κινούνται με ασφάλεια οι μικροί μαθητές.
Ο Μιχάλης Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» επισήμανε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να εξετάσει τη λήψη και άλλων μέτρων ώστε να είναι εφικτή η μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, όπως «σαμαράκια» ή κολωνάκια, ενώ τις προτάσεις δεσμεύτηκε να εξετάσει η υπηρεσία Βιώσιμης Κινητικότητας.

1 σχόλιο: