Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Φόβοι ότι οι κεραίες κινητής θα βρεθούν σε προεκλογικό στόχαστρο

Το φόβο ότι στις 7 Μαρτίου θα ξεσπάσει …πόλεμος κεραιών με συνέπεια ένα σημαντικό επιπλέον κόστος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εκφράζουν στελέχη τους, καθώς περνά ο καιρός και το υπουργείο Υποδομών δεν έχει καταθέσει εκ νέου στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί, την τροπολογία που μεταθέτει την προθεσμία για την αδειοδότηση των υφιστάμενων σταθμών βάσεως.

Όπως είναι γνωστό σε εκκρεμότητα είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης για περίπου 5.000 κεραίες εξαιτίας των καθυστερήσεων στη λειτουργία του συστήματος (ΣΗΛΥΑ – Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων) και της σχεδόν εξάμηνης «αργίας» της ΕΕΤΤ αφού δεν υπήρχε Ολομέλεια.
Καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι το αγαπημένο πολλών δημοτικών αρχόντων προς …συλλογή ψήφων και ειδικά ενόψει εκλογών, εκτιμάται ότι αν δεν έχει ψηφιστεί η παράταση της προθεσμίας για την αδειοδότηση θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση… 
Πρόθεση να δοθεί παράταση υπάρχει από το αρμόδιο υπουργείο και άλλωστε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το υπουργείο Υποδομών είχε καταθέσει τις σχετικές τροπολογίες στις αρχές Ιανουαρίου στη Βουλή όμως αναγκάστηκε να τις πάρει πίσω γιατί δεν τήρησε τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η νέα προθεσμία για την αδειοδότηση των υφιστάμενων κεραιών που προέβλεπαν οι τροπολογίες ήταν μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2015 καθώς όπως «ομολογήθηκε» στην αιτιολογική έκθεση η προθεσμία 7/3/2014  «αποδεικνύεται πρακτικά ανεφάρμοστη λόγω των μακρών καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε συναρμόδιες υπηρεσίες – πολεοδομίες, δασικές υπηρεσίες, αρχαιολογίες κ.λ.π.) οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά χρονοβόρα τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να εκδοθούν οι προβλεπόμενες άδειες».
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εν λόγω τροπολογίες έχουν ενταχθεί σε νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεπικοινωνίες και τα δημόσια έργα, ωστόσο, αυτό δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή. 
Πηγη:http://www.infocom.gr/

1 σχόλιο:

  1. Όλοι κλαίνε και οδύρονται για το επιπλέον κόστος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
    Κανένας δεν ενδιαφέρετε για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας από την ακτινοβολία των κεραιών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια μέσα στις πόλεις ανεξέλεγκτα ακόμα και δίπλα σε σχολεία και νηπιαγωγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή