Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Δήλωση Π. Μουτσινά για την αδειοδότηση κεραιών

Οι ισοπεδωτικές και τυφλές πολιτικές που διευκολύνουν μόνον τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, έχουν γίνει πια ο κανόνας για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Εχθές (6/3) ψηφίστηκε μία ακόμη τροπολογία για νέα παράταση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της αδειοδότησης κατασκευών κεραιών, αφού η διετής αποκλειστική προθεσμία που υπήρχε από τον ν. 4053/2012 αποδείχθηκε (σύμφωνα με τις δηλώσεις στη βουλή του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών κ. Μ. Παπαδόπουλου) ανεφάρμοστη λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις συναρμόδιες υπηρεσίες όπως είναι οι δασικές υπηρεσίες, οι αρχαιολογίες, οι περιφέρειες κ.λπ..
Βάζοντας δε στο ίδιο καλάθι κεραίες που είναι μέσα στον αστικό ιστό, δίπλα σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, (αλήθεια, εδώ,  τι σχέση έχει το δασαρχείο;) με αυτές που βρίσκονται στην κορυφή ενός βουνού, δίνεται η δυνατότητα τυφλής παράτασης λειτουργίας και σε κεραίες που δεν πληρούν τις νομοθετικές απαιτήσεις και είναι παράνομες. Όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος σχετικά με τις καθυστερήσεις που μπορεί να παρατηρήθηκαν από συναρμόδιες υπηρεσίες (που σημαίνει βέβαια ότι υπάρχει κυβερνητική ευθύνη για την  κρατική αδυναμία να εφαρμοστούν και να τηρηθούν οι διατάξεις νόμων) δεν μπορεί παρά να συμπεράνει ότι μετά το χάρισμα των συχνοτήτων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ακολουθούν και οι διευκολύνσεις στις υποδομές των κεραιών, αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου