Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Θέμα για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Δημοτικό Συμβουλίου Βόλου.

Θέμα για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την πόλη, θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση με επερώτηση που κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Όπως αναφέρει, το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει ασφαλείς αποστάσεις εγκατάστασης των κεραιών από κατοικημένες περιοχές και οι εταιρίες, αξιοποιώντας το ευνοϊκό γι’ αυτές νομικό πλαίσιο, έχουν αποθρασυνθεί τοποθετώντας κεραίες κοντά σε χώρους εκπαίδευσης, σε πολυσύχναστους χώρους και σε περιοχές κατοικίας. Ιδιαίτερα το κέντρο του Βόλου έχει μετατραπεί σε «πάρκο» κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από σχολεία όπως στην Νεάπολη Βόλου και στη συνοικία Καραγάτς, λίγες δεκάδες μέτρα από τα παράθυρα του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βόλου, τονίζει η ΛΑΣ.
Ο δήμαρχος Βόλου, τονίζει η παράταξη, έχει μεγάλες ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Υπηρεσίας Δόμησης να βάλει φρένο στις εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δεν ανέδειξε το θέμα στην ΚΕΔΕ, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει καμιά πολιτική πρωτοβουλία αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, για την προστασία των κατοίκων και των εργαζομένων, σε πολλούς δήμους της χώρας.
«Η πολιτική ευθύνη δεν είναι μόνο του νυν δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, αλλά και όλων αυτών που σήμερα διεκδικούν τη ψήφο των Βολιωτών και που υπερθεματίζουν τη στρατηγική της Ε.Ε. για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση των μεγαθηρίων της κινητής τηλεφωνίας. Παπατόλιας, Μπέος, Μιτζικός, Πατσιαντάς, Μουτσινάς υπηρετούν την ίδια πολιτική, την ίδια στρατηγική. Είναι στην ίδια «όχθη», υπέρ της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας που πατάει στο γκρέμισμα των δικαιωμάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αδιαφορώντας ακόμη και τα ζητήματα προστασίας της υγείας», επισημαίνεται στην επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν τη πάλη τους και να σταματήσουν την τοποθέτηση κεραιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση την προηγούμενη κανονιστική απόφαση, να απαγορευτεί η εγκατάσταση κεραιών μέσα στην πόλη.
Ερωτά τη Δημοτική Αρχή τι μέτρα θα πάρει για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές, τι πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναπτύξει, σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την ΚΕΔΕ και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο τη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πότε θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της πόλης για τον αριθμό, τις περιοχές εγκατάστασης, την αδειοδότηση ή μη, το χρόνο εγκατάστασης και τις νομικές διαφορές – προσφυγές του δήμου ή των εταιρειών σχετικά με την εγκατάσταση των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας στα όρια του Δήμου Βόλου και πότε θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση.
Πηγή: magnesianews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου