Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βόλος: Ενημέρωση από πορεία γειτονιάς για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Πορεία γειτονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/10 το απόγευμα στους Αγίους Αναργύρους Βόλου κατά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ιδιοκτήτη, που εγκατέστησε κρυφά την κεραία στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. 

 Οι εταιρείες κατά κανόνα κρατούν με συμφωνητικά σε ομηρία αυτόν που δέχτηκε την κεραία, δίνοντάς του στην αρχή ένα σεβασό ποσό για να καλύψει συνήθως χρέη. Το κράτος στηρίζει αυτές τις μαφιόζικες μεθόδους, αφού οι εταιρείες αφήνονται ελεύθερες να κάνουν ό,τι γουστάρουν. 

 Τοπικοί πολιτικάντηδες παραγοντίσκοι έκαναν το κομμάτι τους για προβολή σε τοπικό κανάλι και ένας από αυτούς έλεγε μαλακίες για υπομνήματα και… μελέτες (φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή), αλλά ξεμπροστιάστηκε από μέλη της γειτονιάς, που κατάλαβαν αμέσως την προσπάθεια αναβλητικότητας, κωλυσιεργίας και παρελκυστικής τακτικής.  

Πολλές οικογένειες και μικρά παιδιά συμμετείχαν στην πορεία, ενώ άλλες κρύβονταν στα σπίτια τους σαν λαγοί και κάλεσαν τους μπάτσους. Στο χώρο βρέθηκαν και ελευθεριακοί αλληλέγγυοι. 

 Στην πορεία φωνάχτηκαν συνθήματα, όπως «Σήκω από τον καναπέ», «Η ζωή δεν είναι μονάχα καφεδάκι, εμπρός λοιπόν σηκώστε μπαϊράκι», «Έξω οι κεραίες του θανάτου», «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές», «Βάζουν κεραίες, μολύνουν τα νερά, τον κόσμο καταστρέφουν για τα λεφτά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου