Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Τροπολογία για νέα παράταση 2 ετών στην αδειοδότηση κεραιών

Δημοσιεύθηκε ο νόμος «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» στον οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία (Άρθρο 126) η οποία δίνει νέα παράταση δύο ετών στις εταιρείες, να λειτουργούν χωρίς άδειες τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, πέραν των δύο ετών που ήδη είχαν δοθεί μέχρι τις 7-3-14.

Άρθρο 126 Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4053/2012
Το άρθρο 31 του ν. 4053/2012 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 311. Οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, κατά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση λα ́ του ν. 3431/2006 ή του άρθρου 2 περίπτωση 5 του ν. 3592/ 2007 (Α ́ 161), και οι πάροχοι δικτύου κατά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση 4 του ν. 3592/2007, καθώς και οι νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικοί σταθμοί, κατά την έννοια της περίπτωσης β ́ της παρ. 7 του άρθρου 5 του ν. 3592/2007, υποχρεούνται σε λήψη άδειας όλων των κατασκευών κεραιών που έχουν εγκαταστήσει.
2. ………………………….
3. Οι κάτοχοι των ως άνω κατασκευών κεραιών οφείλουν να υποβάλουν στην Ε.Ε.Τ.Τ. όλα τα απαιτούμενα για την έκδοση της άδειας δικαιολογητικά, που η έκδοσή τους εκκρεμεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες, εντός δεκαοκτώ (18) μηνών από τη λήξη της ως άνω προθεσμίας, ήτοι μέχρι τις 30.10.2015. Οι αρνητικές απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς και οι αποφάσεις επί των προσφυγών κατ’ αυτών ενώπιον διοικητικής αρχής κοινοποιούνται απευθείας στην Ε.Ε.Τ.Τ..
4. ……………………….
5. Μέχρι την έκδοση της προβλεπομένης άδειας ή την αιτιολογημένη απόρριψη της αίτησης από την Ε.Ε.Τ.Τ., οι ως άνω εγκατεστημένες κατασκευές κεραιών θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούσες και αναστέλλεται η κατεδάφισή τους, με την επιφύλαξη τυχόν αντιθέτων δικαστικών αποφάσεων.
6. ……………………….
7. Για τις μη αδειοδοτημένες εγκατεστημένες κατασκευές κεραιών, για τις οποίες υποβλήθηκε σχετική καταγγελία στην Ε.Ε.Τ.Τ. ή διαπιστώθηκε αυτεπαγγέλτως η ύπαρξή τους, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, ολοκληρώνεται η διαδικασία επιβολής κυρώσεων, σύμφωνα με το ισχύον κατά το χρόνο εγκατάστασής τους νομικό καθεστώς και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες σε αυτό κυρώσεις, πλην της κατεδάφισής τους. Για τις εν λόγω κατασκευές κεραιών εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.»


Η κυβέρνηση και οι βολευτές μας, οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι του λαού στην βουλή, χωρίς καμία αντίρρηση ψηφίσαν την κατά παραγγελία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εταιριών τροπολογία, θυσιάζοντας την προστασία της δημόσιας υγείας στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προστασία των συμφερόντων των εταιριών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου