Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Ξηλώνει εννέα κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα από σχολεία

Ο δήμος άρχισε τις επαφές με τις εταιρείες και προτείνει εναλλακτικούς χώρους, ακόμη και δημοτικά ακίνητα για να λειτουργούν με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας οι κεραίες.

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει την παραμονή των εννέα κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα σημεία που βρίσκονται σήμερα, δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων της Περαίας, της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής (όπου βρίσκεται από μία κεραία κάθε εταιρίας), το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού αποφάσισε να δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να απομακρυνθούν οι κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Το δημοτικό συμβούλιο είχε την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, που εξέτασε τις προτάσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και αποφάσισε να προτείνει στους εκπροσώπους όλων των εταιριών να μετακινήσουν τις κεραίες που θεωρούνται «επικίνδυνες».


Μάλιστα, ο κ. Μαυρομάτης είχε σήμερα την επαφή με την πρώτη εταιρεία και στις επόμενες μέρες θα το κάνει και με τις άλλες δύο. Πρόταση του δημάρχου είναι να μετακινηθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε άλλα σημεία από τα σημερινά και μάλιστα δίνει τη δυνατότητα να μπουν και σε δημοτικά ακίνητα με σαφώς μειωμένο κόστος ενοικίασης, σε σχέση με τα χρήματα που πληρώνουν σήμερα οι εταιρείες.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει την απομάκρυνση των κεραιών ινητής τηλεφωνίας σε χώρους που προτείνονται, μακριά από «ευαίσθητες» περιοχές ή έστω την αντικατάστασή τους με άλλες χαμηλότερης ισχύος και μικρότερης εμβέλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν χώροι μακριά από σχολεία, χώρους αθλητισμού, παιδικούς σταθμούς και κατοικημένες περιοχές που μπορούν να λειτουργήσουν οι κεραίες.

Οι εταιρίες αναμένεται να κάνουν τις δικές τους μετρήσεις, ώστε να δουν που μπορούν να έχουν την καλύτερη κάλυψη και να επιλέξουν.

«Στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας δεν είναι δυνατό να γίνει η παραμικρή έκπτωση. Είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Το ζήτημα των κεραιών απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και καιρό και οφείλαμε να δώσουμε λύση. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει ασφαλής χρήση της τεχνολογίας και αυτό επιδιώκουμε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και καθενός δημότη ξεχωριστά», δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης.

1 σχόλιο:

  1. Το σοβαρό πρόβλημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, άλλες τοπικές κοινωνίες της απασχολεί ιδιαίτερα κιαι άλλες φαίνεται να το...κρύβουν κάτω από το χαλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή