Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Διαβάστε το ενημερωτικό κείμενο για την κινητοποίηση των κατοίκων της Νεάπολης και την οργάνωση Δικαστικού Αγώνα για την απομάκρυνση των κεραιών.

ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΉΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ
(Κτίριο Δ.Γ. Μπλέτσα, Τσαμαδού 7 και Καλλέργη)

Από τον Μάρτιο του 2013 (23/3/2013), διαπιστώθηκε, μετά από πολύωρες μετρήσεις περιμετρικά της περιοχής, ότι λειτουργούν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας wind, καμουφλαρισμένες ως καμινάδες στην Νεάπολη στο κτίριο Δ.Γ. ΜΠΛΕΤΣΑΣ οδός Τσαμαδού 7 με Καλλέργη, απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνος.

Οι κεραίες αυτές μεταφέρθηκαν εκεί, από άλλο κοντινό σημείο, μετά από την δικαστική μάχη την οποία έχασε η εταιρία.

Οι δυο ψεύτικες καμινάδες, οι οποίες φαίνονται στην φωτογραφία, εσωτερικά κρύβουν τρία πάνελ εκπομπής μεγάλης ισχύος που εκπέμπουν στην συχνότητα 2100ΜΗΖ ή αλλιώς 3G και την κεραία διασύνδεσης ή αλλιώς link.

Η Ελληνική νομοθεσία απαγορεύει το καμουφλάρισμα η το κρύψιμο αυτών των κεραιών, αντιθέτως επιβάλλει στις εταιρίες να τοποθετούν μεγάλες και εμφανείς πινακίδες προειδοποίησης στα σημεία εγκατάστασης των κεραιοσυστημάτων τους.

(Για τεχνικούς οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με φορητό αναλυτή φάσματος (NARDA IDA-3106) προσαρμόζοντας κεραία κατευθυντικής λήψης και ενεργοποιώντας το GPS για την λήψη συντεταγμένων).


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λ. Μαργαρίτης, που ασχολείται επί δεκαετίες με τις επιπτώσεις των ακτινοβολιών, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η προστασία του ανθρώπου από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν σε 24ωρη βάση πολύ κοντά μας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι συνέπειες μπορεί να είναι από ‘’απλές΄΄, δηλ. πονοκέφαλοι, κόπωση, αϋπνίες, μείωση ανοσοποιητικού, μέχρι ΄΄σοβαρές΄΄, μετά από 10 και περισσότερα χρόνια έκθεσης, ανάπτυξη καρκίνων». Επικαλούμενος έρευνες που έχουν γίνει, αναφέρει ότι «κάτοικοι που διέμεναν εντός 400 μέτρων από κεραία κινητής τηλεφωνίας για τουλάχιστον 10 χρόνια παρουσίασαν αυξημένα ποσοστά καρκίνου σε σχέση με τους κατοίκους που ζούσαν μακρύτερα των 400 μέτρων».

Στον χάρτη φαίνεται η επικίνδυνη περιοχή σε μία ακτίνα 400 περίπου μέτρων γύρω από την κεραία.


Κανένας μας δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη των κεραιών και τον κίνδυνο που διατρέχουμε εμείς και τα παιδιά μας από την ακτινοβολία που εκπέμπουν, αφού ήταν καμουφλαρισμένες σαν καμινάδες. Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε από γείτονα, ο οποίος διάβασε την παραπάνω ανακοίνωση στο ίντερνετ στο παρακάτω blog.

Στα μέσα Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των κατοίκων της περιοχής και αποφασίστηκε η κινητοποίηση για την απομάκρυνση της κεραίας. Τριμελής επιτροπή επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ και ξεκίνησε η προετοιμασία για ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ κατά της εταιρίας και του ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Εσύ που είσαι στην επικίνδυνη περιοχή

ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥ

Την ακτινοβολία μπορεί να μην την βλέπουμε να μην την αισθανόμαστε αλλά βρίσκεται παντού γύρο μας όλο το 24ωρο και σκοτώνει αργά εμάς και τα παιδιά μας.


Σε περιμένουμε στην επόμενη συγκέντρωση που θα γίνει στις 18:00 την Τετάρτη 05-02-2014, στο Κοινωνικό Κέντρο στην πλατεία της Νεάπολης, Φιλικής Εταιρίας & Σκουφά.
Παράκληση να ενημερώσετε γνωστούς, γείτονες, και όποιον άλλον μπορείτε.
 
 

1 σχόλιο:

  1. ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, COSMOTE, VODAFONE, WIND, ΒΟΛΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ANTENNAS MOBILE, IMPACT, RADIATION, DEATH

    ΑπάντησηΔιαγραφή